Akademia Przedszkolaka NEMO

Polityka Prywatności

SZANOWNI RODZICE! Informujemy, że nasza placówka przestrzega nowych przepisów RODO. Poniżej klauzula informacyjna, z którą prosimy się zapoznać. Dokładamy wszelkich starań, żeby chronić powierzone nam dane osobowe.

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujmy, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Firma Usługowa NEMO Joanna Fidurska, 45-751 Opole, ul. Biasa 40.

2) Specjalistą ochrony danych w Firmie Usługowej NEMO jest Pani Joanna Duczek, tel. 883 105 102

3) Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji umowy świadczenia usług dydaktycznych i opiekuńczo- wychowawczych w Akademii Przedszkolaka NEMO ;

4) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą tylko Placówki publiczne, pod które podlega Akademia Przedszkolaka NEMO w Opolu, jak Kuratorium Oświaty, Wydział Budżetu Urzędu Miasta w Opolu.

5) Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

6) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wymagany do udokumentowania przy korzystaniu z usług.

7) Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania(*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

8) Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

9) Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne jednak niezbędne do zawarcia umowy.

Kontakt:
Specjalista ds. Ochrony Danych Osobowych:

Joanna Duczek Telefon: 883-105-102 Email: joanna.duczek@nemo.opole.pl



Akademia Przedszkolaka "NEMO", ul.Biasa 40, 45-751 Opole, tel: 600-159-090,

e-mail: przedszkole@nemo.opole.pl; Copyright © 2008-14 Firma Usługowa Nemo;